jueves, 17 de octubre de 2013

LECTURA: DERECHOS DE AUTOR Y PROPIEDAD INTELECTUAL EN INTERNET PARA LA EDUCACIÓN


Una vegada llegit aquest article, m’he demanat: feim un bon ús dels recursos que trobem? Eduquem per aquest bon ús? A partir de quina edat eduquem? Com utilitzem la informació que trobem?
Aquestes són les preguntes que m’han anat sorgint durant la lectura.  He reflexionat i he extret certes conclusions. Em centraré amb els valors i concretament amb el respecte.
Considero que els mestres, hem d’educar als infants a partir del respecte davant els drets d’autor. Hem de tenir molta cura i educar amb consciència. Penso que el respecte ha de ser mutu entre l’autor que publica i la persona que utilitza els recursos d’aquest. És a dir, per una banda, crec que és important tenir una cultura de compartir els recursos que un individu realitza, ja que posem a l’abast els nostres coneixements, com també la societat pot aprendre de nosaltres. Per altra banda el subjecte que utilitza aquest recursos ha de tenir respecte cap aquest individu nombrant les fonts. El que vull dir amb totes aquestes paraules, és que entre nosaltres hem de compartir a partir del respecte mutu. Crec que des de ben petits s’ha d’inculcar aquesta filosofia els infants, perquè sempre tenguin cura a l’hora d’utilitzar qualsevol tipus de document. Aquests des de ben petits, comencen a utilitzar recursos extrets d’internet o llibres i és important remarcar els autors. Poc a poc aniran assimilant i tenint molta cura de la utilització d’aquests recursos, essent conscients de la importància de citar les fonts.
És important, en la nostra tasca diària com a docents, poder compartir i intercanviar tots els recursos que elaborem per tal de poder ampliar el nostre aprenentatge dins les aules.
Per concloure, ens hem de centrar en el respecte i en la cura a l’hora d’utilitzar els recursos i com a docents hem de donar exemple, citant les fonts. Per tal de poder seguir ampliant aquesta xarxa de coneixements i aprenentatges.

Bibliografia:

Suvires Garcia, M. Derechos de autor i propiedad intelectual en internet para la educación. 2º Congreso internacional uso y buenas prácticas con TIC

No hay comentarios:

Publicar un comentario