lunes, 7 de octubre de 2013

WEB 2.0

Llegint aquesta lectura, força interessant, m’ha fet reflexionar sobre diferents temes. I un d’ells ha estat observar i analitzar diferents qüestions, com els punts forts i febles de les noves tecnologies.
En primer lloc, començaré parlant dels punts forts o beneficis de la tecnologia. Un d’ells és accedir a la informació en un sol clik. Tenim una gran facilitat per arribar a qualsevol informació, però sempre l’hem de saber seleccionar de forma adequada i de qualitat.  Crec que això és un benefici per a la societat, perquè d’aquesta manera sempre pot estar informada i pot anar adquirint un nou esperit crític.
Un altre punt fort que trobo prou interessant, és el poder-se manifestar i mobilitzar. Un clar exemple és la vaga indefinida dels professors. Podem trobar per totes les pàgines tot tipus d’informació, comunicats, concentracions, assembles, informació general, etc. Considero que aquestes mobilitzacions són grans avanços en la nostra societat, ja que aquest fets són incontrolables i la societat es pot manifesta lliurament.
Un tercer punt fort, és que pots accedir a diferents pàgines al mateix temps. Aquesta versatilitat, crec que és molt positiva ja que, ens pot ajudar a cercar informació més ràpid i de qualitat, accedint a diferents punts d’informació.
I per acabar, un altre benefici, és que abans els coneixements només els sabia el mestre. En canvi avui dia els coneixements els poden transmetre altres vies, com és la tecnologia. Crec, que aquest apartat els pots enfocar de manera positiva com he fet en aquest cas. Però també es pot enfocar negativament, ja que tot el que es troba per les xarxes no és fiable. Per tant, crec que hem d’educar als infants amb una cultura tecnològica, basada en la recerca d’informació adequada, de qualitat, i utilitzar-la com un recurs més.
Per altra banda els punts febles que he pogut trobar han estat diversos. Parlaré de la relació entre les tecnologies i els individus. Crec que les noves tecnologies ens controlen i generen addicció. Considero que afecta a les nostres relacions i amb la manera de relacionar-nos amb el nostre entorn. Penso que aquest fet no és positiu, ja que aquestes acaben essent pobres i de poca qualitat. Durant  el dia a dia, podem observar moltes persones que estan reunides i tenen a les seves mans el mòbil! Aquest fet es repeteix diàriament. Personalment m’he és molt molest, perquè la persona que està al teu costat no t’escolta, no et mira, etc. Controlar aquest fet és molt difícil i una vegada has entrat en aquest món et va creant més addicció.
Un segon punt feble , és que tenim la necessitat de que la tecnologia sigui ràpida i tot ho tinguem al moment. Aquest fet causa avorriment, desmotivació i ansietat. Això fa que els infants dins les aules es desmotivin i perdin la concentració. Per tant considero que estem perdent certs valors com és la paciència, cosa que hem d’anar alimentant dia a dia i que tot el que feim té un esforç personal.
Per acabar he de dir, que hem d’educar i preparar a la societat en una cultura tecnològica adequada i de qualitat, basada en la selecció de la informació i amb valors.
Crec que el moviment web 2.0, és un gran avanç en la nostre societat i que té molts beneficis en l’àmbit educatiu, creant així noves competències i coneixements.


No hay comentarios:

Publicar un comentario